CureAIR gaisa dezinfekcijas sistēma
10/01/2022
Autors: LETERA

SIA THE COCOON GROUP izstrādā inovatīvu gaisa dezinfekcijas sistēmu koplietošanas telpām CureAIR. Šīs ierīces paredzētas gaisa attīrīšanai un dezinfekcijai koplietošanas telpās, piemēram, slimnīcu palātās, darbinieku ģērbtuvēs, veikalos, skolu klasēs un kabinetos, viesnīcu istabiņās un kuģu kajītes u.c. CureAIR spēj likvidēt jebkuru gaisa piesārņojumu, tostarp vīrusu un citu patogēnu izraisītu.

Kāpēc tas ir svarīgi.
Lielāko daļu laika cilvēki pavada iekštelpās, elpojot jau “lietotu” gaisu. Šāds gaiss var saturēt vīrusus, patogēnus, putekļus, dūmus, mikrobus, mikroplastmasu un citas kaitīgas daļiņas. Šo problēmu nevar novērst tikai ar roku mazgāšanu un telpu uzkopšanu. Tāpat arī esošie telpu gaisa attīrīšanas rīki nesniedz pilnvērtīgu risinājumu.

Veselības statistikas un novērtēšanas institūts (IHME) lēš, ka 2017. gadā iekštelpu gaisa piesārņojuma rezultātā priekšlaicīgi miruši 1,6 miljoni cilvēku jeb 3% no visiem nāves gadījumiem pasaulē. Valstīs ar zemiem ienākumiem iekštelpu gaisa piesārņojums izraisa pat 6% nāves gadījumu. Turklāt šie dati ir bez Covid-19 vīrusa izraisītam sekām.

Šobrīd tirgū ir vērojama milzīga problēma – lielā pieprasījuma dēļ negodprātīgi ražotāji sniedz nepatiesu informāciju par ierīces efektivitāti un drošību. Daudzas saražotās iekārtas reālajā vidē strādā ne tikai neefektīvi, bet pat rada apdraudējumu cilvēku veselībai un dzīvībai. Cīņai ar Covid-19 vīrusu gaisa attīrīšanas iekārtas procesa laikā ar UVC vai plazmu ģenerē ozonu. Tirgū pieejamo ierīču gaisa attīrīšanas pamatfunkciju veic HEPA filtri, kas neaiztur gāzes. Tas nozīmē, ka ģenerētā ozona gāze nonāk telpās, kurās atrodas cilvēki. Ozons, atkarībā no tā koncentrācijas līmeņa ir kaitīgs!

CureAIR gaisa dezinfekcijas laikā panāk ozona noārdīšanos, tādā veidā nekaitējot cilvēkiem. Šo nelielo, pie sienas stiprināmo iekārtu var ekspluatēt cilvēkiem atrodoties telpā, pasargājot darbiniekus un klientus.

CureAIR tiek izstrādāta sadarbībā ar Rīgas Tehnisko universitāti un Latvijas Jūras akadēmiju.

3 FOTO
Visi jaunumi

Notice: Trying to get property of non-object in /home/letera/public_html/wp-content/themes/BRIGHT/single-biedruzina.php on line 90

Notice: Trying to get property of non-object in /home/letera/public_html/wp-content/themes/BRIGHT/single-biedruzina.php on line 92
Dalīties:
Saistītie jaunumi
Aizvērt
/