Valsts prezidents Egils Levits apmeklē “HansaMatrix” un “Lightspace Technologies”
21/07/2021
Autors: Valsts prezidenta kanceleja. Foto: Gatis Rozenfelds

20.jūlijā Valsts prezidents Egils Levits apmeklēja LETERA biedrus AS “HansaMatrix” un SIA “Lightspace Technologies”. Vizītes laikā ar uzņēmumu pārstāvjiem tika pārrunātas aktualitātes viedo tehnoloģiju attīstībā un apspriests Latvijas pienesums šo tehnoloģiju inovācijās pasaulē.

Iepazīstoties ar uzņēmumu darbību, Egils Levits augstu novērtēja tajos ražoto papildinātās realitātes produktu attīstību un pielietojumu pasaulē tādās jomās kā medicīna, autobūve u.c. Tāpat tika pārrunāta viedo tehnoloģiju uzņēmumu attīstība Latvijā, kur nozīmīga loma ir sadarbībai ar vietējiem zinātnes centriem un pētniecībai pieejamam finansējumam. Kā labais piemērs tika norādīta “HansaMatrix” veiksmīgā sadarbība ar Latvijas Universitāti zinātnisko tēmu izstrādē un iespēja finansējuma piesaistei no Eiropas Savienības fondu līdzekļiem jaunu produktu un pētniecības attīstībai.

Valsts prezidents aplūkoja uzņēmumu pētniecības un ražošanas telpas, kurās top papildinātās realitātes brilles, kas tiek izmantotas pasaules lielajos autobūves un citu nozaru uzņēmumos ražošanas procesu optimizācijai.

8 FOTO
Visi jaunumi
Dalīties:
Saistītie jaunumi
Aizvērt
/