Klastera aktualitātes 1/2024
28/06/2024
Autors: LETERA

Projekta Nr. 5.1.1.2.i.0/3/24/A/CFLA/005 “Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas nozares klasteris” ietvaros īstenotās aktivitātes

Noslēgts līgums ar CFLA par projekta īstenošanu

LETERA ir noslēgusi līgumu ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par Atveseļošanas fonda projekta „Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas nozares klasteris” īstenošanu. Projekts sekmēs nozares komersantu un pētniecības un zināšanu izplatīšanas organizāciju konkurētspēju. Projekta mērķis ir atbalstīt Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas nozares klastera dalībnieku internacionalizāciju un palielināt privātos ieguldījumus pētniecībā un attīstībā. Klastera plānotās darbības ir vērstas uz komersantu eksportspējas attīstību un dalībnieku savstarpējās sadarbības sekmēšanu. Vairāk par projektu ŠEIT.

Norisinājusies “Robotikas un Elektronikas diena 2024”

Ar klastera projekta atbalstu 18. maijā RTU Datorzinātnes, informācijas tehnoloģijas un enerģētikas fakultātē norisinājās lielākais nozares pasākums bērniem un jauniešiem “Robotikas un Elektronikas diena 2024”. Šogad Robotikas un Elektronikas diena pulcēja rekordlielu dalībnieku skaitu. Elektronikas konkursā “Jaunais elektroniķis”, robotikas sacensībās un skolotāju profesionālās kompetences pilnveides seminārā piedalījās vairāk kā 300 dalībnieki. Robotikas un Elektronikas diena ir ikgadējs nozares pasākums, kas tiek organizēts, lai bērnu un jauniešu vidū popularizētu elektronikas nozari un vairotu skolēnu interesi par inženierzinātnēm, pilnveidotu bērnu un jauniešu tehniskās zināšanas un prasmes, kā arī veicinātu bērnu un jauniešu tehniskās jaunrades pulciņu un vispārizglītojošo skolu skolotāju profesionālo pilnveidi. 

Veikta aptauja par dalību ārvalstu vizītēs un izstādēs

Eksporta pieauguma veicināšanai ir jāpaplašina eksporta ģeogrāfija un jāsekmē iekļaušanās jaunās, starptautiskās produktu vērtību ķēdēs. Šī mērķa sasniegšanai ir jāpalielina biznesa kontaktu tīkls. Lai to nodrošinātu, klastera projekta ietvaros tiks organizēti starptautisko izstāžu apmeklējumi, kā arī atbalstīta dalība “table-top” izstādēs ar stendu. Pamatojoties uz klastera dalībnieku aptaujas rezultātiem, 2024.gadā plānots apmeklēt izstādes electronica, Elmia Subcontractor un Alihankinta, kā arī tiks atbalstīta dalība izstādē Evertiq Expo, Gēteborgā.

Projekts Nr. 5.1.1.2.i.0/3/24/A/CFLA/005
“Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas nozares klasteris”

 

 

Visi jaunumi
Dalīties:
Saistītie jaunumi
Aizvērt
/