Konference “Inovāciju fonds – nozaru pētījumu programma: viedie materiāli, fotonika un biomedicīna”
08/11/2023
09:00
LU Dabas māja, Jelgavas iela 1, Rīga
20/10/2023
Autors: LETERA

Konference “Inovāciju fonds – nozaru pētījumu programma: viedie materiāli, fotonika un biomedicīna” tiek organizēta, lai diskutētu par inovāciju attīstību, izmantojot Valsts pētījumu programmas (VPP) “Inovāciju fonds – nozaru pētījumu programma: viedie materiāli, fotonika un biomedicīna” atbalstu kombinācijā ar citiem atbalsta mehānismiem.

Konferencē piedalīsies politikas veidotāji, industrijas pārstāvji un zinātnieki, lai pārrunātu Inovāciju fonda īstenošanas gaitu, sasniegtos rezultātus un apzinātu nozaru vajadzības un pieejamo valsts atbalstu zinātnisko inovāciju nonākšanai tirgū. Ekonomikas ministrijas pārstāvji iepazīstinās ar VPP mērķiem, uzdevumiem un sasniedzamiem rezultātiem un redzējumu VPP Inovāciju fonds turpmākai īstenošanai. Savukārt Izglītības un zinātnes ministrijas  pārstāvji paudīs savu redzējumu par kopējo VPP politiku un tās salāgojamību ar VPP Inovāciju fonds programmu. Visbeidzot, LETERA un LAĶĪFA valdes priekšsēdētāji Normunds Bergs un Vitālijs Skrīvelis paudīs industrijas viedokli par valsts pasūtījumiem zinātnei, iezīmēs industrijas gaidas, kā arī potenciālo sadarbību ar zinātniekiem.

Paneļdiskusijā nozaru eksperti no Izglītības un zinātnes ministrijas, Rīgas Tehniskās universitātes, Latvijas Universitātes, LU Cietvielu un fizikas institūta, Latvijas Organiskās sintēzes institūta, LETERA un LAĶĪFA iezīmēs turpmākos nozaru pētniecības programmu attīstības virzienus un iespējas.

Tāpat tiks prezentēti Inovāciju fonda projektu “Viedo materiālu, fotonikas, tehnoloģiju un inženierijas ekosistēma (MOTE)” un “Valsts pētījumu programmas projekts biomedicīnā, medicīnas tehnoloģijās un farmācijā (BioMedPharm)” rezultāti.

! Reģistrācija līdz 6.novembrim ŠEIT. Dalība konferencē ir bezmaksas.

Visi pasākumi
08/11/2023
09:00
LU Dabas māja, Jelgavas iela 1, Rīga
Dalīties:
Citi pasākumi
Aizvērt
/