Startē Jauno tehnoloģiju laboratorija – Video blogu sērija skolēniem
20/10/2017
Autors: LETERA

Jauno tehnoloģiju laboratorija ir platforma, kuras izveides mērķis ir raisīt jauniešos padziļinātu interesi par jauno tehnoloģiju apguvi. Tā ir izveidota sadarbojoties fondam StartIT, žurnālam IR un LETERA.

Jauno tehnoloģiju laboratorijā pieci 17-18 gadus veci jaunieši Rūdols, Olivers, Jānis, Jekaterina un Daniels ir izveidojuši video blogu (vlogu) sēriju par jaunajām tehnoloģijām. Vlogi dod ieskatu astoņās ar tehnoloģijām saistītās tēmās un sniedz praktiskus piemērus, lai gūtu priekšstatu kā procesi darbojas un iedvesmu apgūt tēmu padziļinātāk. Tāpat vlogi ir izmantojami kā mācību palīgmateriāli. Vlogu mērķauditorija ir 12-18 gadus veci jaunieši, taču atspoguļotā informācija būs interesanta jebkuram.

Pirmā vlogu sērija tēmā “Mobilās lietotnes” ir ‘palaista’ 19.oktobrī. Katru nedēļu tiks ‘laista gaisā’ jauna tēma.
Vlogu ietvaros varēs vairāk uzzināt par sekojošām tēmām: kas ir dators un programmēšana, mobilās lietotnes, tīmekļa izstrāde, elektronika, 3D modelēšana un printēšana, robotika un virtuālā realitāte. Katras tēmas ietvaros jaunieši stāsta par konkrētās jomas attīstības vēsturi un tad soli pa solim izstāsta un parāda, kā īstenot savu projektu: izveidot mobilo lietotni, uztaisīt 3D modeli un izprintēt to, salikt un salodēt mazu robotu u.c. Kā arī katras tēmas ietvaros jaunieši dodas pie kāda no Latvijas uzņēmumiem, kas ikdienā darbojas šajā jomā, lai redzētu, kā praksē un ikdienā tiek izmantotas tēmā apskatītās zināšanas un prasmes.

Visas vlogu sērijas būs brīvi pieejamas ikvienam interesentam Jauno tehnoloģiju laboratorijas kanālos:

Vlogu tēmu sagatavošanā tika iesaistīti Latvijas Universitātes Datorikas fakultātes mācībspēki, Rīgas Tehniskās universitātes Robotikas kluba speciālisti un nozares profesionāļi.
Vlogu izveidi finansiāli atbalsta fonds StarIT un Latvijas Elektronikas un elektrotehnikas nozares klasteris (Projekts Nr.3.2.1.1/16/A/006).

Visi jaunumi
Dalīties:
Saistītie jaunumi
Aizvērt
/